Wie is Dorinda

Ik ben Dorinda Deelen, freelance tekstschrijver met ruime ervaring in HR en recruitment. Ik schrijf heldere, vlotte teksten die de lezer raken. Hiervoor combineer ik mijn talent voor taal en schrijven met mijn uitgebreide HR-achtergrond. Wel zo fijn, een schrijver die snapt waar jij het over hebt. Ik schrijf teksten voor werken bij-websites, vacatureteksten, inhoudelijke blogs en artikelen, socials en testimonials.

Alles op papier

Als kind al schreef ik alles op. Van gedichten tot fictieve verhalen, van brieven tot een verhalend dagboek. Tijdens de sinterklaasperiode was ik de hofleverancier van gedichten voor de hele familie. Alles moest op papier. Het hielp me om mijn gevoel te uiten en ik vond het heerlijk om te schrijven. Mijn studie Europese Studies bestond uit Italiaanse en Franse taal- en letterkunde: een feest voor een taalliefhebber zoals ik! Mijn interesse in mens en ontwikkeling bracht mij in het HR-vak: ik werkte als recruiter, talentmanager en HR business partner voor verschillende organisaties. Een postdoc-masteropleiding in HR, diverse schrijfopleidingen en een SEO-training maken mijn profiel compleet.

Vrije tijd

Als ik niet schrijf, ben ik druk met mijn gezin, hockey, familie en vrienden. Ook ben ik gek op reizen. Zo maakten we met ons gezin al twee keer een wereldreis. Het is enorm inspirerend en heel bijzonder om een langere tijd zo intensief samen te zijn. Maar ik ben ook een huismus: ik geniet enorm van thuis rondscharrelen, koken en bakken, eten, knutselen en puzzelen met de kinderen en van een goed wijntje samen met mijn man.